Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki szparagowej

Składniki:

  • 1 łyżka soli
  • 170 g obranej fasolki szparagowej
  • 2 łyżki octu z czerwonego wina
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka zmielonego kminku
  • 2 łyżeczki siekanej kolendry
  • ¼ szkl. pomidora
  • 115 g  jicamy  pokrojonej w słupki

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku po czym ją odcedzić i odstawić.
    W między czasie ocet wymieszać z sokiem z limonki, oliwę z oliwek oraz kminek.
    Następnie dodać pomidory, kolendrę, fasolkę oraz jicamę.
    Delikatnie wymieszać i przełożyć na półmisek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *