Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z endywii i orzechów

Składniki:
• 3 szkl. posiekanej endywii
• 2 łyżki oleju
• 2 łyżeczki soku jabłkowego
• 2 łyżki posiekanego szczypiorku
• ½ szkl. pokruszonego sera niebieskiego
• 6 pomidorków koktajlowych
• ½ szkl. orzechów włoskich
• sól
• pieprz

Sposób wykonania:

  1. Endywię skropić olejem oraz sokiem jabłkowym.
    Następnie oprószyć solą i pieprzem oraz posypać posiekanym szczypiorkiem.
    Ułożyć endywie w salaterki i posypać pokrojonymi pomidorami, posiekanymi orzechami oraz pokruszonym serem.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Artura C

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *