Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z dorsza z pomidorami

Składniki:

  • 2 czerwone cebule
  • 6 cytryn
  • 6 gałązek oregano
  • 6 podłużnych pomidorów
  • 1 ½ kg dorsza
  • ¼ szkl. oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok, cebulę pokroić na kawałki, oregano posiekać a pomidory pokroić w plasterki.
    Następnie cebulę wymieszać z dorszem, oregano, skórką, polać oliwą oraz sokiem z  cytryny.
    Całość wymieszać i wstawić do lodówki na 4 godziny.
    Po tym czasie dodać pomidory i doprawić do smaku sola oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *