Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z czerwonych grejpfrutów

Składniki:

  • 15 dkg gotowanych odwłoków krewetek
  • 1 czerwona słodka papryka
  • 1 duży, dojrzały grejpfrut
  • 10 dkg ugotowanego na sypko ryżu
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, biały pieprz


Sposób przyrządzenia:
Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Grejpfruta obrać ze skóry, owoc rozebrać na części, oczyścić z błon, pokroić w kostkę, 2, 3 części pozostawić do dekoracji półmiska. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić. Półmisek z sałatką udekorować kilkoma krewetkami, cząstkami grejpfruta i zieleniną.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 auto: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *