Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z czerwonej cebuli Paulli

Składniki:

  • 4 czerwone cebule
  • ½ szkl. oliwy
  • 3 łyżeczki octu winnego
  • 8 filetów anchois
  • ¼ szkl. czarnych oliwek
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Cebulę pokroić na bardzo cienkie plasterki po czym zalać je zimną osoloną wodą, odstawić na 30 min.
      Po tym czasie cebulę odsączyć i osuszyć na papierowym ręczniku, wówczas polać ją oliwą wmieszaną z octem.
      Przełożyć całość do salaterki i posypać posiekanymi filetami anchois i oliwkami.

      Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *