Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z cykorii z pomarańczą

Składniki:

  • 2 cykorie
  • 2 pomarańcze
  • 2000 g filetów pstrąga wędzonego
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka startego chrzanu
  • 2 łyżki octu winnego
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

    Sposób wykonania:

    Cykorię posiekać, obrane pomarańcze podzielić na cząstki a pstrąga na mniejsze kawałki.
    Następnie śmietanę wymieszać z chrzanem, octem i olejem.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem  cytryny i polać sałatkę.
    Wszystkie składniki delikatnie przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *