Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z cykorii i boczniaków

Składniki:

    • 2 kolby cykorii
    • miska 2-3 rodzajów sałaty
    • ½ selera
    • sok z ½ cytryny
    • 1 cebula
    • 20 dag boczniaków
    • 2 łyżki oliwy
    • ½ filiżanki oliwy anyżowo-cytrynowej
    • sól
    • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obranego selera zetrzeć na tarce po czym skropić go sokiem z cytryny.
    Następnie sałatę porwać na mniejsze kawałki, z cykorii wyciąć głąb a liście posiekać.
    Obraną cebulę również posiekać a boczniaki przekroić wzdłuż na pół i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem polać oliwą anyżowo-cytrynową

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Karolina P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *