Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z buraków z korniszonami

Składniki:

  • 800 g buraków
  • 100 g korniszonów
  • 1 łyżka posiekanego kopru
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Oczyszczone buraki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 1 godzinę.
    Po tym czasie wystawić je, obrać i pokroić na ćwiartki a potem w cienkie plasterki.
    Następnie korniszony pokroić również w cieniutkie plasterki i dodać je do buraków.
    Skropić całość oliwą wymieszaną z posiekanym koperkiem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i delikatnie przemieszać.
    Wstawić do lodówki na godzinę i dopiero wtedy podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *