Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka rybacka

Składniki:

  • 4 ugotowane w mundurkach ziemniaki
  • ½ kg ugotowanej ryby/ panga, dorsz, mintaj/
  • 3 konserwowe ogórki
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • ½ słoiczka marynowanych grzybków
  • 1 puszka zielonego groszku
  • pęczek zielonej natki pietruszki
  • 1 słoiczek majonezu
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Ugotowaną rybę pokroić na drobno, ziemniaki pokroić w kosteczkę. Jajka, ogórki kiszone, i grzybki posiekać. Groszek odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i posiekaną zieloną natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przełożyć do salaterki i schłodzić. Podawać z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *