Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka paprykowa

Składniki:

  • po strąku zielonej, czerwonej i żółtej papryki
  • cebula
  • 1/2 pęczku szczypiorku
  • 4 parówki
  • sól, pieprz
  • 3-4 łyżki majonez


Sposób przyrządzenia:

Strąki papryki pokroić w cienkie paseczki. Przełożyć do salaterki. obrać cebulę i pokroić  w cienkie krążki. Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki. Posiekać szczypiorek, dodać do papryki. Przygotowane składniki wymieszać. Sałatkę doprawić solą i  pieprzem oraz majonezem. Przed podaniem można ją udekorować świeżymi ziołami.
Przepis nadesłany na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *