Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka pani pieczarki

Składniki:

  • 60 dag pieczarek
  • 1 duża cebula
  • ½ pora
  • 5 jajek
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 puszka kukurydzy
  • szczypiorek
  • majonez
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Pieczarki umyć i pokroić w duże kawałki, a następnie cebulę. Dwa składniki dusić na patelni. Ugotowane jajka pokroić w mniejszą kostkę. Następnie pokroić drobno ogórki, papryki, i sparzonego wrzątkiem pora. Wszystko wymieszać dodając kukurydzę i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. Całość polać łyżeczką oliwy z oliwek, a następnie majonezem.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez edison

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *