Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka na ostro

Składniki:

  • 50 dag. ziemniaków
  • pęczek cebuli dymki ze szczypiorkiem
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 2 ogórki małosolne
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek


Sposób przyrządzenia:

Ziemniaki obrać ze skórki i ugotować w osolonej wodzie. Cebulki dymki, rzodkiewki i ogórki pokroić. Natkę posiekać. Sól rozpuścić w soku z cytryny , dodać pieprz, oliwę i dokładnie wymieszać. Do miski wrzucić pokrojone ziemniaki, ogórki, cebulę i rzodkiewki. Zalać sosem, wymieszać i wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *