Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka kaukaska

Składniki:

  • 10 dkg pieczarek
  • 20 dkg wątróbek drobiowych
  • 2 cebule
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • ½ szklanki majonezu
  • 20 dkg ogórków konserwowych
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Pieczarki umyć, blanszować we wrzątku, obsączyć, pokroić w plastry. Wątróbkę umyć, osuszyć, usmażyć na oliwie, przestudzić, pokroić w plasterki odrzucając żyły i błony. Jajka i ogórki pokroić w plastry. Wszystkie składniki przyprawić, ułożyć w salaterce i polać majonezem. Garnirować zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *