Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka fasolowa z kapustą

Składniki:

  • 2 szklanki poszatkowanej białej kapusty
  • 2 szklanki czerwonej kapusty
  • 3 drobno posiekane czerwone cebulki

    Sos:

  • ½ łyżki masła
  • ½ łyżki mąki
  • ½ łyżki cukru
  • ½ łyżki ostrej musztardy
  • łyżka octu winnego
  • pół szklanki bulionu z kostki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Kapusty i cebulę wymieszać ze sobą.
    Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozprowadzić ją bulionem.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, musztardą oraz octem.
    Powstały sos przelać do sałatki i dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *