Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka chlebowa z pomidorami

Składniki:

  • 2 szkl. czerstwego chleba pokrojonego w kostkę
  • 2 szkl. pokrojonych w kostkę pomidorów
  • ¼ szkl. posiekanej czerwonej cebuli
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 ½ łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki świeżego soku z cytryny
  • ¼ szkl. posiekanej pietruszki
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pomidory oraz cebulę wymieszać ze sobą po czym doprawić je do smaku solą oraz sokiem z cytryny i skropić oliwą.
    W między czasie chleb wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 20 minut.
    Upieczony chleb wrzucić do pomidorów i cebuli razem z pietruszką.
    Całość delikatnie przemieszać i posypać jeszcze pieprzem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Ewa Bochenek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *