Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka Witaminka

Składniki:

  • 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
  • 2 rozdrobnione łodygi selera naciowego
  • 4 pokrojone w pół plastry rzodkiewki
  • ½ szklanki pokrojonego w pół plastry ogórka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu ryżowego


Sposób przyrządzenia:
Oliwę zmiksować z octem, przyprawić solą i pieprzem. Fasolę dokładnie opłukać z zalewy, osuszyć na durszlaku. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z przygotowaną marynatą, na kilka godzin odstawić w chłodne miejsce. Kilkakrotnie w tym czasie mieszać. Przed podaniem sałatkę obsączyć na sicie z nadmiaru marynaty. Podawać jako dodatek do mięs, wędlin, potraw z jajek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *