Sardynki marynowane

15558
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Sardynki marynowane4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:


  • 700 g sprawionych sardynek
  • 1 czerstwa bułki
  • 250 g szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ pęczka bazylii
  • 1 jajko
  • 40 g startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka pinioli

Sposób wykonania:
  1. Szpinak zblanszować około 2 minut w osolonej wodzie po czym go odsączyć i dodać bazylię, jajko, parmezan, posiekany ząbek czosnku oraz namoczoną  w wodzie bułkę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą masą napełnić sardynki, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    Skropi c oliwą i posypać piniolami.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 240 stopni i zapiekać około1 5miunt.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi