Sandacz zapiekany z pomidorem i serem

5744
com_content.article
(Oddano 215 głosów z średnią 4.41 z 5)
Sandacz zapiekany z pomidorem i serem4.41 out of 5 based on 215 voters.


556de8e4943f7c52

Składniki:


    • 50 dkg filetów z sandacza (okonia, szczupaka...)
    • 8 plastrów żółtego sera
    • 4 pomidory
    • mąka
    • olej
    • sól, pieprz:


    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić na połówki. Sandacza podzielić na porcje, przyprawić solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na około 30 minut. Na patelni mocno rozgrzać olej, porcje ryby obtoczyć w mące, osmażyć z obu stron. Na każdej porcji ryby położyć połowę pomidora, przykryć plastrem sera i zapiec w piekarniku przez 5 minut.

     

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi