Sandacz z patelni

31183
com_content.article
(Oddano 134 głosów z średnią 4.51 z 5)
Sandacz z patelni4.51 out of 5 based on 134 voters.


Składniki:


  • 1 kg filetów z sandacza
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz

9k

Sposób przyrządzenia:
Filety z sandacza podzielić na porcje, przyprawić, odstawić na 30 minut. W miseczce wymieszać mąki. Na patelni rozgrzać olej i masło. Porcje ryby obtoczyć w mące, strząsnąć jej nadmiar. Smażyć 5 minut aż ryba apetycznie  się zarumieni. Podawać z cytryną pokrojoną w ćwiartki.
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi