Sandacz w winie

10802
com_content.article
(Oddano 245 głosów z średnią 4.60 z 5)
Sandacz w winie 4.60 out of 5 based on 245 voters.


Składniki:


  • 1 kg sandacza
  • 2 szkl. białego półwytrawnego wina
  • 1 cytryna
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • 2/3 szkl. sosu chrzanowego


Sposób wykonania:
  1. Sandacza wypatroszyć i oczyścić po czym zalać go winem.
    Dodać jeszcze masło oraz cytrynę pokrojoną w plasterki.
    Doprawić do smaku solą i trzymać na małym ogniu pod przykryciem.
    Podawać z sosem chrzanowym.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi