Sandacz w czerwonym sosie

12556
com_content.article
(Oddano 245 głosów z średnią 4.60 z 5)
Sandacz w czerwonym sosie 4.60 out of 5 based on 245 voters.


Składniki:


  • 800 g filetów z sandacza
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 cebula
  • 1 zielona papryka
  • 1 pomidor
  • 1łyżka słodkiej papryki  proszku
  • 1 szkl. bulionu rybnego
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć ją z ognia, wymieszać z papryką w proszku i postawić ponownie na ogniu.
      Następnie pomidora obrać ze skórki, posiekać i dodać do cebuli razem z papryką pokrojoną w kostkę.
      Zalać całość bulionem i dusić na małym ogniu co jakiś czas podlewać wodą aby warzywa zamieniły się w sos.
      Włożyć osolone filety i dusić jeszcze około 15 minut.
      Na koniec podprawić mąką wymieszaną ze śmietaną, doprowadzić do wrzenia.

      Dodaj komentarz

      Zabrania się dodawania linków


      Kod antyspamowy
      Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi