Sandacz po niemiecku

5734
com_content.article
(Oddano 457 głosów z średnią 4.60 z 5)
Sandacz po niemiecku4.60 out of 5 based on 457 voters.


10877e8b659b9413

Składniki:


    • 1 sandacz
    • sok z 1 cytryny
    • Soł, pieprz

    Ciasto:

    • 3 jajka
    • 1 łyżeczka cukru
    • 15 dkg mąki pszennej
    • ½ szklanki piwa
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę sprawić, umyć, osuszyć wyfiletować pozostawiając skórę. Podzielić na porcję, skropić solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę. Wszystkie składniki ciasta wymieszać. W głębokiej patelni rozgrzać 2 szklanki oleju, każdą porcję ryby moczyć w przygotowanym cieście, smażyć w głębokim oleju aż uzyska piękny złoty kolor. Przed podaniem przybrać plastrami cytryny i zieleniną.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi