Sandacz pieczony w folii

10245
com_content.article
(Oddano 126 głosów z średnią 4.46 z 5)
Sandacz pieczony w folii4.46 out of 5 based on 126 voters.


Opt1247734913vSkładniki:
  • 50 dkg filetów z sandacza
  • ½ łyżeczki musztardy w proszku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól czosnkowa, pieprz biały mielony
  • oliwa

Sposób przyrządzenia:

Wszystkie przyprawy wymieszać. Na odpowiednio dużym kawałku folii aluminiowej ułożyć porcje ryby, obficie posmarować mieszanką przypraw i oliwą, dokładnie zawinąć w folię tworząc kieszeń. Piec na grillu lub w piekarniku przez około 20 do 30 minut w zależności od grubości filetów. Podczas pieczenia odwracamy piekącą się rybę tylko raz. Podawać z jarzynami z grilla.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi