Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Salsy

Sos salsa z ogórków i czerwonej papryki

Składniki: 1 łyżeczka soku z limonki 1 łyżeczka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek ¾ szkl. obranego ogórka pokrojonego w kostkę ¼ szkl. czerwonej papryki 1 rozgnieciony ząbek czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorku szczypta aromatyzowanej soli pieprz Sposób wykonania: Sok z limonki wymieszać razem z oliwą i miodem. Gdy powstanie jednolita konsystencja dodać pozostałe składniki.…

Salsa z awokado i selera

Składniki: 2 łyżki wyciśniętego soku z limonki 3 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki cukru ¾ miseczki awokado pokrojonego w kostkę ¼ szkl. posiekanej czerwonej cebuli 1/8 szkl. posiekanego selera naciowego 2 łyżki posiekanej kolendry szczypta soli pieprz Sposób wykonania: Oliwę, sok z limonki i cukier dokładnie wymieszać. Gdy powstanie jednolita masa wrzucić awokado. Wymieszać…

Sos salsa Ilony

Składniki: czerwona cebula posiekana 1 sztuka oliwa 1 łyżka brązowy cukier 1 łyżka grejpfrut obrany ze skórki i błonek 1 sztuka papryki jalapeno 2 sztuki ząbeczek czosnku roztarty 1 sztuka awokado pokrojone w kostkę 1 sztuka kolendra lub natka 3 łyżki sok z różowych grejpfrutów 2 łyżki sok z limonki 1 łyżka sól Sposób przyrządzenia:…

Salsa pomidorowa

Składniki: • pomidory 4 sztuki • papryka chili 1/2 strąka • cebula posiekana 1 mała sztuka • kolendra świeża zielona 2-6 gałązek • czosnek świeży 2 ząbki Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na dość gładką salsę. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Salsa do dań rybnych z grilla

Składniki: 1 szklanka drobno pokrojonego ananasa 2 małe ogórki, obrane i pozbawione nasion, drobno pokrojone 1 czerwona cebula, drobno pokrojona 1 czerwona papryka, oczyszczona, drobno pokrojona 2 łyżki czerwonego octu winnego 3 łyżki oliwy ½ łyżki naci kolendry, posiekanej sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Wymieszać wszystkie składniki w dużej misce, przyprawić do smaku. Przepis nadesłano…