Salsa fresco
Salsa fresco5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 4 pomidory
- 1 biała cebula
- 1 papryczka jalapeno
- 1 łyżka puree z chipotle
- ½ łyżeczki soli
- 2 łyżeczki soku z limonki
- ¼ szkl posiekanej kolendry
Sposób wykonania:
Obrane pomidory pokroić na mniejsze kawałki po czym 1/3 zmiksować na gładką masę, a następnie wymieszać je z pozostałymi pomidorami.
Następnie dodać posiekaną papryczkę, posiekaną cebulę, chipotle, kolendrę oraz sól i sok z limonki do smaku.
Całość dokładnie wymieszać.
Idealna do frytek lub omletu.
- Szczegóły
- Kategoria: Salsy
- Opublikowano: czwartek, 20, grudzień 2012 10:05
- Karolina Gąsior
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny