Sałatka z kalarepki, ogórka i jabłka
Sałatka z kalarepki, ogórka i jabłka 4.33 out of 5 based on 9 voters.
Składniki:
- 4 młode kalarepki
- 2 winne jabłka
- świeży ogórek
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
Sos:
- pół szklanki jogurtu
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- łyżka soku z cytryny
- mała łyżeczka musztardy
- szczypta cukru
- pieprz
- sól
Sposób wykonania:
Obrane kalarepki, jabłka zetrzeć na tarce.
Następnie obranego ogórka pokroić w drobną kostkę.
Dodać jeszcze posiekany szczypiorek i całość dokładnie wymieszać.
Natomiast do jogurtu dodać przecier pomidorowy, łyżkę soku z cytryny oraz musztardę.
Całość dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sałatki
- Opublikowano: czwartek, 16, luty 2012 14:46
- Kacper Wiciński
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing
-
Sałatka z buraków i fasoli
-
Sałatka ze słodkiej cebuli Iwony
-
Sałatka z czerwonej kapusty i jabłka Eweliny
-
Sałatka z korzenia selera i gruszek Patryka
-
Sałatka śledziowa z ziemniakami i fasolą
-
Sałatka warzywno-owocowa z rodzynkami
-
Sałatka z kalarepki, ogórka i jabłka
-
Sałatka śledziowa z jajkiem i ogórkiem