Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Różnorodny półmisek pieczonego mięsa

Składniki:

  • 1 kg schabu
  • 1 kg karczku
  • 1 kg chudego surowego boczku
  • 2 duże cebule
  • 2 główki czosnku
  • szczypta kminku
  • szczypta majeranku
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • kilka liści sałaty lodowej

    Sposób przyrządzenia:
    Czosnek obrać przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą i pieprzem. Cebule obrać i pokroić w grube plastry. Mięsa umyć, osączyć na papierowym ręczniku i natrzeć solą. Schab natrzeć czosnkiem i majerankiem. Karkówkę obtoczyć w kminku. Boczek obłożyć cebulą. Mięsa wstawić do lodówki na 4-5 dni. Piec osobno w piekarniku w brytfankach w temperaturze 180 stopni C około godziny, podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem. Wyłożyć na półmisek, schłodzić i pokroić w plastry. Udekorować listkami sałaty i koktajlowymi pomidorkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *