Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż ze szpinakiem Magdy

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pęczek natki pietruszki
  • cebula
  • łyżka posiekanego czosnku
  • 3 szkl wody
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 szkl posiekanych pomidorów
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 2 pęczki szpinaku
  • 1 szkl białego ryżu

Sposób wykonania:
Na patelnie z rozgrzaną oliwą wrzucić posiekaną natką pietruszki, cebulę i czosnek.
Gdy cebula się zeszkli, wówczas wlać wodę i doprowadzić całość do wrzenia.
Następnie dodać przecier pomidorowy oraz posiekane pomidorowy.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Na koniec dodać jeszcze szpinak oraz ryż i trzymać na małym ogniu ostatnie 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *