Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z warzywami Michała

Składniki:

  • 3 torebki brązowego ryżu
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 biała cebula
  • 3 jajka
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek szczypiorku

    Sposób przyrządzenia:
    Ryż ugotować na sypko, przelać zimną wodą i odcedzić. Cebulki obrać i podzielić na ósemki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Czosnek obrać i przecisną przez praskę. W głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucić czosnek, cebulę, paprykę i brokuł. Wszystkie składniki smażyć przez 5-10 minut. Po chwili wrzucić ryż i dalej smażyć, ciągle mieszając. W miseczce widelcem rozbić jajka. Warzywa rozłożyć na boki patelni, wlać jajka, smażyć przez około minutę wymieszać z ryżem. Przyprawić do smaku sosem sojowym i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *