Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z warzywami Ewelosy

Składniki:

  • marchewka
  • biała kapusta
  • fasolka zielona
  • kukurydza
  • świeży imbir
  • czosnek
  • ryż biały
  • sos sojowy-grzybowy – celowo nie podaję ile czego bo to zależy od ilości porcji

    Sposób przygotowania:
    Marchewkę kroimy w talarki, kapustę w kwadraty o boku 1,5 cm ( mniej więcej) a fasolkę w kawałki 2 cm .
    Warzywa smażymy w woku do chrupkości. Dodajemy ryż i kukurydzę.
    Polewamy sosem sojowym – ale nie za dużo ma to mieć kolor lekko brązowy. Smażymy jeszcze chwilę.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *