Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z krewetkami i groszkiem

Składniki:

  • 35 dag ugotowanego ryżu
  • 10 dag groszku
  • 5 dag gotowanej szynki
  • 5 dag krewetek
  • 1 dymka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • olej arachidowy

Sposób wykonania:

  1. Jajka roztrzepać po czym wylać je na rozgrzany olej i smażyć aż się zetną i powstanie cieniutki omlet, wówczas pokroić go w paski.
    Następnie na rozgrzanym oleju podsmażyć krewetki, groszek oraz szynkę.
    W drugim woku na rozgrzanym oleju przesmażyć ryż około 5 minut cały czas mieszając po czym dodać pozostałe składniki razem z jajkiem i posiekaną dymką.
    Doprawić do smaku sosem sojowym i podgrzewać jeszcze około 1 minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *