Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z kawałkami pomidorów

 

Składniki:

  • 1 szkl ryżu
  • 2 cebule
  • 2 pomidory
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 szkl wody
  • 1 kostka bulionu warzywnego

Sposób wykonania:

  1. Cebule posiekać po czym wrzucić na rozgrzany tłuszcz i lekko ją poddusić.
    Wówczas wsypać ryż, wymieszać i jeszcze chwile smażyć razem.
    Następnie wlać wodę, wrzucić kostkę bulionową i dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory.
    Trzymać na małym ogniu około 10 minut, aż ryż wchłonie cały płyn.
    Wówczas zdjąć garnek z ognia, owinąć go kocem i odstawić na kilka minut aby składniki się przegryzły.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *