Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z jabłkami Marzeny

Składniki:

  • 2 jabłka
  • woreczek ryżu
  • kilka kropli olejku pomarańczowego
  • 200 ml. jogurtu waniliowego
  • cynamon

    Sposób przyrządzenia
    Ugotować ryż w woreczku wg przepisu na opakowaniu. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne ,pokroić i wrzucić do garnka. Podlać wodą, dodać 1 łyżkę cukru. Gotować, aż jabłka staną się miękkie. Do miseczki walać jogurt i wymieszać z kilkoma szczyptami cynamonu. Ugotowany ryż odstawić żeby ostygł. Do jabłek dodać olejek pomarańczowy. Do miseczki z jogurtem dodać ryż i jabłka.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *