Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż po tajwansku

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanego na sypko ryżu
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1 czerwona, drobno posiekana papryka
  • 2 jajka
  • 3 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • 3 drobno posiekane  młode cebulki
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka oliwy


Sposób przyrządzenia:

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, paprykę, cebulkę i imbir, chwilkę smażyć mieszając, dodać ryż, sos sojowy, wymieszać, smażyć aż ryż będzie gorący, wbić jajka i intensywnie mieszając smażyć aż jajka się zetną. Podawać gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *