Rybne placuszki

16476
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Rybne placuszki 4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:


  • 1 kg filetów rybnych
  • kostka masła
  • 2 jajka
  • 2 bułki
  • cebula
  • 2 szkl. bułki tartej
  • 200 ml śmietany 30%
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób wykonania:
  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym wbić jajka i usmażyć jajecznicę.
    Następnie rybę zemleć po czym dodać bułkę namoczoną w mleku, masło oraz jajecznicę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić o smaku.
    Na sam koniec wsypać jeszcze ½ szkl. bułki tartej aby masa była gęściejsza.
    Z powstałej masy formować kotlety , które obtoczyć w bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi