Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rybne kostki na ostro tymiankiem pachnące

Składniki:

    • 4 kostki rybne
    • 2-3 łyżki musztardy
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 2 łyżki oleju
    • sól, majeranek, tymianek
    • 4 łyżki  majonezu
    • łyżeczka curry
    • cytryna
    • 2 pomidory
    • jajko


    Sposób przyrządzenia:

    Kostki rybne rozmrozić. Rozmącić jajko, wymieszać z bułką tartą i musztardą. Pastę przyprawić solą, majerankiem, tymiankiem do smaku. Posmarować olejem małą blaszkę, ułożyć kostki rybne posmarować wierzch i boki pastą, piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Majonez wymieszać z curry. Pomidory i cytrynę pokroić w plasterki. Ryby podawać polane sosem z plasterkami pomidorów i cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *