Rybki w piwnym cieście

14094
com_content.article
(Oddano 59 głosów z średnią 3.95 z 5)
Rybki w piwnym cieście 3.95 out of 5 based on 59 voters.


 

Składniki:


  • 800 g różnych ryb
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • 125 ml piwa
  • 150 g mąki
  • sklarowane masło

 

Rybki W Piwnym Ciescie

 

Sposób wykonania:
Ryby pokroić na mniejsze kawałki.
Następnie żółtka jajek roztrzepać z dodatkiem piwa oraz mąki po czym doprawić do smaku solą i dodać białka ubite na sztywną pianę.
Delikatnie połączyć.
Kawałki ryby zanurzać w cieście piwnym i smażyć na rozgrzanym maśle

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi