Rybka na ostro

7715
com_content.article
(Oddano 291 głosów z średnią 4.70 z 5)
Rybka na ostro4.70 out of 5 based on 291 voters.


Składniki:
  • 1 cebula
  • 30 dag pieczarek
  • filety z dowolnej ryby (panga, dorsz)
  • przyprawy dowolne ( czosnek, ziarenka smaku, bazylia, curry, czerwona papryka)
  • puszka pomidorów bez skóry
  • żółtego sera
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzenia:

Rybę pokroić na porcje, przyprawić, skropić cytryna i odstawić na co najmniej godzinę w między czasie przygotować sos. Cebulę pokroić w półplasterki, pieczarki na mniejsze kawałki. Podsmażyć na patelni teflonowej (można wtedy bez użycia oleju) aż odparuje nadmiar soku, dodać pomidory z puszki wraz z zalewą wszystko razem dusić, żeby zredukować sok, doprawić do smaku solą.  do naczynia żaroodpornego wyłożyć 2/3 powstałego sosu, na to położyć kawałki ryby, przykryć pozostałym sosem, posypać serem i zapiec bez przykrycia do miękkości ryby.
Przepisy nadesłane na konkurs: Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Joanna Kita

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi