Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rybka na ostro

Składniki:

  • 1 cebula
  • 30 dag pieczarek
  • filety z dowolnej ryby (panga, dorsz)
  • przyprawy dowolne ( czosnek, ziarenka smaku, bazylia, curry, czerwona papryka)
  • puszka pomidorów bez skóry
  • żółtego sera
  • sok z cytryny


Sposób przyrządzenia:

Rybę pokroić na porcje, przyprawić, skropić cytryna i odstawić na co najmniej godzinę w między czasie przygotować sos. Cebulę pokroić w półplasterki, pieczarki na mniejsze kawałki. Podsmażyć na patelni teflonowej (można wtedy bez użycia oleju) aż odparuje nadmiar soku, dodać pomidory z puszki wraz z zalewą wszystko razem dusić, żeby zredukować sok, doprawić do smaku solą.  do naczynia żaroodpornego wyłożyć 2/3 powstałego sosu, na to położyć kawałki ryby, przykryć pozostałym sosem, posypać serem i zapiec bez przykrycia do miękkości ryby.
Przepisy nadesłane na konkurs: Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Joanna Kita

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *