Ryba zapiekana z kolendrą

15561
com_content.article
(Oddano 128 głosów z średnią 4.65 z 5)
Ryba zapiekana z kolendrą4.65 out of 5 based on 128 voters.


Składniki:

 

  • 150 g masła
  • 1, 5 kg sprawionego labrakasa
  • 4 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 pomidory
  • kilka oliwek
  • 4 gałązki kolendry
  • 4 limonki
  • 10 ml wytrawnego białego wina
  • sól
  • pieprz
  • folia aluminiowa

Ryba Z Kolendra

 

Sposób wykonania:


  1. Rybę ułożyć na kawałku folii wysmarowanej masłem.
    Ułożyć na niej posiekany czosnek, cebulę pokrojona w kazki, pomidory pokrojone  kostkę, kolendrę oraz pokrojone oliwki.
    Całość skropić sokiem z limonki oraz winem.
    Oprószyć jeszcze sola oaz pieprzem i zawinąć folią aluminiową.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i zapiekać około 45 minut

     

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi