Ryba z rusztu w orientalnym sosie

14558
com_content.article
(Oddano 333 głosów z średnią 4.44 z 5)
Ryba z rusztu w orientalnym sosie 4.44 out of 5 based on 333 voters.


Składniki:


  • 1 kg filetów z dorsza
  • 2 szkl. mleka
  • sól
  • pieprz

    Sos:

  • ½ szkl. oleju
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki wódki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka musztardy
  • ¼ łyżeczki ostrej papryki
  • 3 łyżki cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
  1. Filety podzielić na porcje, które zalać mlekiem z dużą ilością pieprzu.
    Wstawić do lodówki na 3 godziny.
    Po tym czasie wyjąć z mleka i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i natrzeć nim ryby.
    Przełożyć na aluminiowa tackę i zapiekać na ruszcie około 20 minut.
    W trakcie pieczenia smarować resztą sosu.

     

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi