Ryba z jajkami

15331
com_content.article
(Oddano 253 głosów z średnią 4.65 z 5)
Ryba z jajkami4.65 out of 5 based on 253 voters.


Składniki:


  • ½ kg pangi
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 por biała część
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • liść laurowy
  • sól, pieprz, ziele angielskie
  • 4 jajka
  • 1 cytryna
  • masło

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, natrzeć solą. Z włoszczyzny i przypraw ugotować wywar, dodać sok z cytryny. Rybę zalać przygotowanym wywarem, ugotować i ostudzić. Ugotować jajka na twardo, posiekać. Na maśle podgrzać posiekane jajka z pietruszką. Rybę wyłożyć na półmisek , posypać jajkami i polać masłem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi