Ryba z dzikim i brązowym ryżem

16446
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Ryba z dzikim i brązowym ryżem4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:


  • 2 mrożone filety rybne
  • 50 g ryżu brązowego
  • 50 g ryżu dzikiego
  • natka pietruszki
  • ½ cytryny
  • sos chili
  • panierka sezamowa
  • 8 jagód jałowca
  • 8 listków bazylii
  • Pieprz

Sposób wykonania:
  1. Ryż ugotować według opisów  na opakowaniu .
    W między czasie filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i posyapc posiekaną natką pietruszki, rozgniecionymi jagodami jałowca oraz listkami bazylii.
    Wstawić do lodówki na 30 minut.
    Po tym czasie obtoczyć a panierce sezamowej i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
    Podawać z ryżem i sosem chili.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi