Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba w sosie na słodko*

Składniki:

  • 1,5-2kg filetów rybnych
  • 5 dużych cebul
  • 1 puszka ananasów
  • 1 słoik(250g) papryki konserwowej
  • 1 słoik(250g)łagodnego ketchupu
  • olej
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Rybę usmażyć.Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na oleju i przełożyć do garnka.Dodać pokrojone w kostkę ananasy razem z sokiem oraz pokrojoną w kostkę papryką razem z zalewą.Gotować na wolnym ogniu,a następnie dodać ketchup i jeszcze chwilę pogotować.Tak przygotowanym sosem przekładać rybę.Sos ten doskonale nadaje się do kurczaka.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Ila

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *