Ryba w sosie imbirowym

2680
com_content.article
(Oddano 357 głosów z średnią 4.39 z 5)
Ryba w sosie imbirowym4.39 out of 5 based on 357 voters.


Składniki:


• 500 g dowolnej ryby
• pęczek cebulki dymki
• kawałek imbiru (2 cm)
• 4 łyżeczki sosu sojowego
• 2 łyżki miodu
• sól
• czarny pieprz
• cytryna

Ryba W Sosie Imbirowym

Wykonanie:
Rybę sprawić, naciąć nożem poprzecznie w każdej strony 3 razy, natrzeć solą i odrobiną świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Cebulkę drobno posiekać, imbir obrać i posiekać w wąziutkie paseczki.
Cebulę wraz z imbirem dodać do ryby umieszczonej w żaroodpornym naczyniu, obłożyć ją posiekanym szczypiorem (część pozostawić do dekoracji) i polać miodem wymieszanym z 2 łyżeczkami sosu sojowego.
Piec około 20 (w zależności od wielkości ryby) minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. W połowie pieczenia rybę ostrożnie odwrócić i polać resztą sosu sojowego.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi