Ryba w sezamie Darii
Ryba w sezamie Darii 0 out of 5 based on 0 voters.
Znakomite przepisy na potrawy rybne. Tym razem przepis na pyszną rybkę w sezamowej panierce. Lista zakupów; filety z mintaja, bułka tarta, mąka, mleko.
Składniki:
- 4 filety z mintaja
- 1 jajko
- 3 łyżki mąki
- 2 łyżki mleka
- 3 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki sezamu
- sól
- pieprz
- olej do smażenia

Sposób wykonania:
-
Filety delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Do miseczki wbić jajko.Dodać do niego mleko oraz sól i pieprz do smaku.Całość dokładnie roztrzepać.Następnie filety obtoczyć w mące, potem w jajku a na koniec w bułce tartej wymieszanej z sezamem.Tak przygotowane filety kłaść na patelni z rozgrzanym olejem.Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: niedziela, 05, lipiec 2020 12:15
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla