Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba po grecku Goplany

Składniki

  • rybka filety np mintaj
  • marchewki
  • pietruszki
  • seler
  • cebula
  • groszek z puszki ( ja dodaje )
  • mąka, jajko, bulka tarta do panierowania ryby ( można tylko obtoczyć w mace )
  • sol i pieprz
  • olej
  • koncentrat pomidorowy
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

    Sposób wykonania:

    1.  Najwięcej daje sie marchewki. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach i podsmażyć z cebulą na oleju aż zmiękną z liściem laurowym i zielem ang., można odrobinę podlać bulionem warzywnym i dusić. Pod koniec dodać parę łyżeczek przecieru i groszek. Doprawić do smaku. Rybkę pokroić w paski szer. ok 4 cm ( lepiej sie potem nabiera bo duże kawałki sie lamia )posolić i popieprzyć i opanierować, Smażyć na oleju. Jak juz wszystko gotowe to układamy to warstwami w naczyniu zaczynając i kończąc na jarzynkach

      Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Goplane

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *