Ryba duszona z chrzanem

15995
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Ryba duszona z chrzanem4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:


  • 1 duży karp
  • 1 słoiczek chrzanu
  • 3dkg maki
  • 1 szklanka śmietany
  • 5 dkg maki
  • olej do smażenia
  • sól, cukier
  • sok z cytryny
  • zielona pietruszka


    Sposób przyrządzenia:
    Karpia oczyścić, umyć , osączyć na papierowym ręczniku, pokroić na porcje, oprószyć mąką. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor .W żaroodpornym naczyniu ułożyć usmażone porcje ryb, dodać 1/8 litra wody. Dusić na bardzo małym ogniu około 20-30 minut. Pod koniec duszenia dodać słoiczek chrzanu i śmietanę, doprawić do smaku solą ,  cukrem i sokiem z cytryny, i jeszcze moment gotować. Wyłożyć ostrożnie na półmisek, przybrać zieleniną. Dobrze smakuje z ziemniakami i surówką. Rybę podawać na gorąco.

     

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi