Ryba duszona w jabłkach

16779
com_content.article
(Oddano 11 głosów z średnią 4.27 z 5)
Ryba duszona w jabłkach4.27 out of 5 based on 11 voters.


Składniki:


  • 800 g dowolnej ryby
  • 500 g jabłek
  • 2 łyżki oleju sojowego
  • 200 g śmietany jogurtowej
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • natka pietruszki


Sposób wykonania:
  1. Rybę pokroić na mniejsze kawałki , które skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut.
    W miedzy czasie obrane jabłka pokroić na kawałki, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
    Na nich ułożyć kawałki ryby i ponownie jabłka.
    Oprószyć całość solą, pieprzem oraz cukrem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i dusić około 30 minut.
    Po tym czasie zalać całość śmietaną i jeszcze chwile dusić.
    Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi