Ryż z rybą

17409
com_content.article
(Oddano 83 głosów z średnią 4.65 z 5)
Ryż z rybą4.65 out of 5 based on 83 voters.


Składniki:

  • 75 dkg smażonej ryby
  • 15 dkg ugotowanego na sypko ryżu
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól, pieprz
  • bulion mięsny

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu rozgrzać olej, dodać mąkę mieszając lekko zrumienić. Do rondla wlać taką ilość zimnego bulionu aby uzyskać sos o pożądanej gęstości. Usmażoną w panierce z mąki rybę (filety) pokroić w paski, dodać do sosu, przyprawić pikantnie. Podawać z ryżem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi