Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ruloniki ze śledzi w żurawinach

Składniki:

  • 8-10 filetów śledziowych
  • cebula
  • kwaszony ogórek

    Sos:

  • 2 jabłka
  • 1 szkl. majonezu
  • 1 szkl. żurawin
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Filety zalać wodą i odstawić na 1-2 godz.
    W między czasie cebulę obrać i posiekać a ogórka pokroić w piórka.
    Następnie śledzie wyjąć z wody i na każdym filecie ułożyć cebulę oraz ogórka.
    Zawinąć śledzie w ruloniki i spiąć je wykałaczką.
    Majonez wymieszać razem z obranym i startym na tarce jabłkiem oraz żurawinami.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku cukrem.
    Ułożyć śledzie w salaterce i polać je sosem.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *